Karolína Plíšková postoupila do 3. kola French Open. Alexandrovovou porazila 2:1

Výhrou nad Jekatěrinou Alexandrovovou 6:4, 2:6 a 6:2 si světová trojka vylepšila svůj doposud nejlepší výsledek na Roland Garros. Plíšková je jedinou českou zástupkyní, která ve čtvrtek postoupila. Svoje zápasy prohráli jak Tomáš Berdych tak Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

"Nehrála jsem nejlepší tenis, ale jsem ráda, že jsem tady konečně prošla do třetího kola," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu. Přejít druhé kolo dokázala v Paříži na šestý pokus, loni vypadla už v prvním.

V úvodním setu na kurtu Philippa Chatriera neměla Plíšková s Ruskou trénující a žijící v Česku problém. Přemožitelka Kateřiny Siniakové z 1. kola byla nervózní a hodně chybovala, zatímco Plíšková dobře podávala a výměny rychle ukončovala.

Ani začátek druhé sady nenaznačoval změnu. Hra se ale postupně vyrovnala, míč začal létat častěji přes síť a Plíšková chybovala. V páté hře Alexandrovová, které pomáhá v pražském klubu Spoje Petr Kralert, zatlačila a získala brejk. Setbol za stavu 3:5 ještě Plíšková odvrátila, ale Ruska pak set dohrála při svém servisu.

Ani Barbora Strýcová ani Markéta Vondroušová si druhé kolo na Roland Garros nezahrají

Číst článek

Na úvod rozhodující sady odskočila Plíšková do vedení 2:0, ale vzápětí podruhé v utkání přišla o servis a za stavu 2:2 musela bojovat. Soupeřka jí ale pomohla chybami, díky kterým šla Plíšková do brejku na 4:2 a zápas už úspěšně dohrála.

Plíšková je nyní světovou trojkou, ale druhá Serena Williamsová z USA je těhotná a neobhajuje v Paříži loňské finále. Jednička Angelique Kerberová z Německa vypadla v 1. kole a Plíšková ji předstihne v případě postupu do finále.

Další krok na vrchol ženského tenisu může udělat v sobotu, kdy bude hrát s Němkou Carinou Witthöftovou (73. v pořadí WTA), s kterou se dosud nestřetla.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme