Karolína Plíšková je ve třetím kole US Open, Gruzínku Bolkvadzeovou přehrála 6:1 a 6:4

Tenistka Karolína Plíšková postoupila do 3. kola grandslamového US Open. Pod zataženou střechou kurtu Arthura Ashe zdolala Mariam Bolkvadzeovou z Gruzie 6:1 a 6:4. Hrát by měla i Karolína Muchová proti Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, ale program na menších newyorských dvorcích začne kvůli dešti s tříhodinovým zpožděním.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Karolíny Plíškové po postupu do osmifinále Wimbledonu

Karolína Plíšková soupeřku vyřadila za hodinu a pět minut | Zdroj: Reuters

Turnajová trojka Plíšková měla štěstí, že se ve Flushing Meadows dostala na největší kurt se zatahovací střechou.

Tenistka Kristýna Plíšková uspěla na US Open, Strýcová skončila hned v prvním kole

Číst článek

V halových podmínkách měla zápas se soupeřkou z kvalifikace, která v žebříčku WTA figuruje na 202. místě a hrála s obvázaným levým lýtkem a pravým stehenním svalem, od začátku pod kontrolou.

„Jsem ráda, že moje podání bylo lepší než v prvním kole. Hrála jsem solidně, nemusela jsem předvést svůj nejlepší tenis,“ řekla Plíšková.

Dvacetiminutovou první sadu Plíšková ukončila jedním ze svých devíti es v utkání. Ve druhém setu získala brejk na 2:1 a pak poprvé a naposledy v utkání přišla o servis. Levou rukou hrající soupeřku vyřadila za hodinu a pět minut.

O osmifinále bude finalistka turnaje z roku 2016 Plíšková hrát s vítězkou utkání mezi Ons Džabúrovou z Tuniska a Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme