Federer načal druhou stovku titulů, ve finále v Miami hladce přehrál Isnera

Tenisový fenomén Roger Federer vyhrál počtvrté turnaj série Masters v Miami a načal druhou stovku svých titulů na ATP Tour. Sedmatřicetiletý Švýcar porazil v finále 6:1, 6:4 loňského šampiona Johna Isnera ze Spojených států a získal druhý letošní titul a celkově 101. v kariéře.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer se svou 101. turnajovou trofejí

Roger Federer se svou 101. turnajovou trofejí | Foto: Steve Mitchell-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dvacetinásobný grandslamový vítěz Federer naprosto dominoval prvnímu setu, v němž vzal 208 cm vysokému soupeři třikrát podání a sadu získal za 25 minut. V druhém setu si oba hráči drželi servis bez větších problémů, ani jeden game nedošel do shody.

Plíšková titul v Miami nezískala, ve finále nestačila na Australanku Bartyovou

Číst článek

Čtvrtý nasazený Federer si na brejkboly počkal do desáté hry. Za stavu 5:4 při Isnerově servisu získal dva mečboly a ten druhý po 62 minutách hry využil, když "jestřábí oko" potvrdilo příliš dlouhý Američanův bekhend. Isner končil zápas v bolestech, dvakrát si v závěru nechal ošetřovat levou nohu.

V jubilejním padesátém finále na turnajích série Masters získal Federer 28. titul. Po devatenácti různých vítězích je basilejský rodák, jenž na předchozím turnaji v Indian Wells podlehl ve finále Rakušanovi Dominicu Thiemovi, prvním letošním dvojnásobným šampionem na ATP Tour.

V pondělním vydání světového žebříčku ATP se Roger Federerdíky triumfu v Miami posune na čtvrté místo. 


Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 9,314.875 dolarů):
Dvouhra - finále:
Federer (4-Švýc.) - Isner (7-USA) 6:1, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme