Berdych s Allertovou na US Open postoupili do 2. kola. Vondroušová neproměnila tři mečboly

Tomáš Berdych s Denisou Allertovou úspěšně vstoupili do US Open. Berdych porazil Američana Ryana Harrisona 3:0 na sety, Allertová Švédku Peterseonovou. Nakopak končí Václav Šafránek a Kateřina Siniaková i Markéta Vondroušová, která po boji podlehla Světlaně Kuněcovové.

New York (Aktualizováno: 22:37 30. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

„Paradoxně to bylo nejsnadnější utkání, co jsem s ním hrál, o to jsem radši, že to bylo tady. Hlavně na začátku si celkem dovolil. Vlétl na mě ve velkém stylu, ale nevydrželo mu to ani set. Cítil jsem se od začátku dobře, ale on nastoupil tak, že to na jeho kvality nemohlo dlouho vydržet,“ řekl Radiožurnálu Tomáš Berdych.

Čech nezačal utkání s nenasazeným Ryanem Harrisonem dobře. Přišel o podání a rychle prohrával 0:3, pak se ale rozjel, získal pět her v řadě a určil ráz, kterým se celé utkání ubíralo.

Během dvou hodin a šesti minut šestkrát sebral Američanovi podání. A přestože o to své třikrát přišel, nedostal se do situace, kdy by mu hrozila ztráta sady. Do druhého kola postoupila turnajová patnáctka po výhře 6:4, 6:2 a 7:6.

Václav Šafránek odehrál svůj grandslamový debut útočně, ale neúspěšně. V prvním setu proti sedmému nasazenému Bulharu Dimitrovovi byl nervózní, kupil nevynucené chyby a prohrál 1:6.

V dalším průběhu ale donutil favorita k dobrému výkonu. Rodák z Brna měl dokonce víc vítězných míčů než Bulhar, ale také mnohem více chyb. S hlavní soutěží na svém prvním grandslamovém turnaji se rozloučil po hodině a padesáti minutách prohrou 1:6, 4:6 a 2:6.

Denisa Allertová si v odloženém zápase poradila se Švédkou Rebeccou Petersonovou za hodinu a 39 minut ve dvou setech. Češka vládla většinu zápasu, vedla 6:2 a 4:0, pak sel ale musela o postup strachovat, protože kvalifikantka dokázala vyrovnat.

Tie-break druhé sady ale Denisa Allertová zvládla a proměnila druhý mečbol.

Vondroušová se Siniakovou po boji končí

Obrovskou šanci na postup měla i 18letá Markéta Vondroušová. Její soupeřku, osmou nasazenou Světlanu Kuzněcovovou, limitovala bolest zápěstí a Češka toho zvládala využívat. 

V koncovce rozhodujícího třetího setu si Vondroušová dokonce vypracovala při podání Rusky tři mečboly, jenže ani jeden nedokázala využít. Zkušená soupeřka si vybojovala tie-break a ten ovládla. 

Ještě v úterním programu se první set Kateřině Siniakové nepovedl a od Eliny Svitolinové dostala za 26 minut „kanára.“ Od druhého setu ale byla čtvrté nasazené hráčce vyrovnanou soupeřkou. Druhý set dotáhla do tie-breaku, než zápas přerušil déšť.

Dohrávku začala mladá Češka skvěle, vyhrála tie-break a v rozhodující sadě rychle získal brejk. Vedla 2:0, jenže ukrajinská favoritka senzaci nepřipustila a kontrovala pěti vyhranými gemy v řadě.

Po dvou hodinách a 25 minutách čistého času prohrála Kateřina Siniaková 0:6, 7:6 a 3:6.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme