Tenistka Brengleová kvůli častým dopingovým kontrolám podává žalobu, chce 10 milionů dolarů

Americká tenistka Madison Brengleová podala žalobu na Ženskou tenisovou asociaci (WTA) i Mezinárodní tenisovou federaci (ITF) kvůli příliš častým dopingovým testům. Podle jejího právníka se odběry krve podepsaly na trvalých zdravotních problémech aktuálně 83. hráčky světového žebříčku.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Madison Brengleová.

Madison Brengleová. | Foto: Carine06 | Zdroj: Flickr

Osmadvacetiletá Brengleová trpí vzácnou alergií na vpichy po jehle. Časté odběry krve prý způsobily, že její ruka zeslábla a opuchla. Za to, že se kvůli tomu musela odhlásit z několika turnajů, bude po WTA i ITF požadovat kompenzaci přesahující 10 milionů dolarů.

„Dělám to proto, abych donutila lidi, kteří řídí můj milovaný sport, k pochopení, že tenisté nejsou zboží a je třeba s nimi jednat s respektem," tvrdí Brengleová.

„Hráči nemohou tolerovat takový přístup, jakému jsem čelila já, a musejí mít možnost vyjádřit se k otázkám svého zdraví a bezpečnosti," dodává Brengleová, která minulý týden na turnaji v Charlestonu vypadla už v prvním kole.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme