Přesně takové zápasy potřebuju, abych nabral více sebevědomí, hodnotí Nadal vítěznou bitvu s Wawrinkou

Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji v Torontu zvládl test se Stanem Wawrinkou, který v 3. kole odehrál jeden z nejlepších zápasů po comebacku. Světová jednička zvítězila nad Švýcarem 7:5, 7:6 a zahraje si čtvrtfinále, letos poprvé na turnajích série Masters na tvrdém povrchu.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji v Torontu

Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji v Torontu | Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Bývalý třetí hráč světa Wawrinka je po loňských dvou operacích kolena až v závěru druhé stovky žebříčku a v Torontu tak startuje díky volné kartě od pořadatelů.

Na Štěpánkovo loučení s tenisovou kariérou přijede i čerstvý wimbledonský vítěz Djoković

Číst článek

V druhém setu vzal třiatřicetiletý Švýcar o rok mladšímu Španělovi dvakrát podání, ale Nadal utkání ukončil díky vítězství 7:4 v tie-breaku.

„Byl to dobrý zápas a pro mě hodně pozitivní vítězství proti těžkému soupeři. Bylo fajn vidět Stana hrát takhle dobře. Přesně takové zápasy potřebuju k tomu, abych nabral více sebevědomí,“ uvedl sedmnáctinásobný grandslamový šampion Nadal.

Jeho dalším soupeřem bude Chorvat Marin Čilič, jenž ho v posledním vzájemném duelu vyřadil na začátku sezony ve čtvrtfinále Australian Open.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme