Muchová vydřela postup v prvním kole na turnaji v Monterrey a čeká ji Kerberová

Tenistka Karolína Muchová si na turnaji v Monterrey zahraje druhé kolo, když v úvodním kole splnila roli favoritky a vyřadila čínskou soupeřku Sü Š'-lin 6:4, 5:7 a 6:3. O čtvrtfinále se utká s nasazenou jedničkou Angelique Kerberovou z Německa, která ji vyřadila na nedávném turnaji v Miami.

Monterrey/Měxiko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová na US Open.

Karolína Muchová. | Foto: Jason DeCrow | Zdroj: ČTK/AP

Dvaadvacetiletá Muchová se čínskou tenistkou přetahovala skoro dvě a půl hodiny, nakonec ji ale díky lepší koncovce rozhodujícího setu porazila.

Co turnaj, to nový vítěz. Mužský i ženský tenis zažívají nebývale vyrovnané období

Číst článek

V prvním setu rozhodl jediný brejk za stavu 2:2, kdy šla Češka do vedení a pak už dopodávala k zisku sady. Ve druhé sadě Muchové utekl začátek a brzy prohrávala 0:3. Pak se sice zvedla a dostala se do vedení 5:4, nakonec ale slavila Číňanka.

V poslední sadě si Muchová za stavu 5:3 vypracovala tři mečboly a ten druhý proměnila. Postup přes 206. hráčku světového žebříčku WTA přiblížil českou tenistku premiérovému posunu do první stovky, zatím je na 109. místě.

Kerberová si postup zajistila vítězstvím 7:6 (7:4), 6:2 nad Slovenkou Kristínou Kučovou. Před dvěma týdny v Miami Muchová podlehla německé favoritce ve třech setech.

Tenisový turnaj žen v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Muchová (ČR) - Sü Š'-lin (Čína) 6:4, 5:7, 6:3, Kerberová (1-Něm.) - Kučová (SR) 7:6 (7:4), 6:2, Muguruzaová (2-Šp.) - Ruseová (Rum.) 6:4, 7:6 (7:4), Pavljučenkovová (3-Rus.) - Blinkovová (Rus.) 6:0, 6:3, Azarenková (5-Běl.) - Katová (Jap.) 6:4, 6:2.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme