Tenista Berdych před posledním grandslamem: Mojí prioritou po zbytek sezony je Turnaj mistrů

Tenistům začíná grandslamové US Open. Hned několik špičkových singlistů u toho ale nebude. V New Yorku schází tři ze čtyř loňských semifinalistů mužské dvouhry, která tak může být jednou z nejotevřenějších za poslední roky.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych

Tenista Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych byl v podobné situaci loni. Kvůli komplikovanému zánětu slepého střeva sledoval US Open z postele. Teď si na to při nebývalém počtu absenci v řadách elitních tenistů znovu vzpomněl. „Nebylo to nic příjemného, když jsem ležel v nemocnici a kluky jen sledoval,“ přiznal Radiožurnálu nejlepší český tenista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych bude mít ve stejné části pavouka Nadala i Federera

Přírodu podle něj člověk zkrátka neobelstí. „Zranění je ve sportu to nejtěžší. Dříve tenisté končili ve 32 letech a už se považovali za veterány. Dnes se jedná o běžný věk a všichni ho berou jako samozřejmost,“ řekl Berdych.

Na letošním US Open v New Yorku schází hned pět z nejlepších jedenácti tenistů včetně šampionů z minulých let Švýcara Wawrinky, Srba Djokoviće či Brita Murrayho. Ti nejlepší z aktuální sezony ale v Americe nechybí. Španěl Nadal a Švýcar Federer budou bojovat o pozici světové jedničky. V turnajovém pavouku jsou ve stejné části, jako Tomáš Berdych.

„Asi by byl rozdíl, kdybych byl v dolní polovině, ale s tím nic nezmůžu,“ posteskl si osmnáctý hráč světa. Silní soupeři mu mohou překážet v cíli pro zbytek sezony – tím je kvalifikace na Turnaj mistrů, který se ještě před Wimbledonem dal považovat za pomalu ztracený.

Jenže na travnatém grandslamu skončil až v semifinále. „Oživilo to celou mojí sezonu. Wimbledon mi hodně pomohl. Turnaj mistrů se pro mě stal prioritou číslo jedna,“ prozradil před začátkem US Open Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme