Tenistka Šafářová: Užíváme si s Bethanií každý moment, vyhrát i ve Wimbledonu by bylo úžasné

Tenistka Lucie Šafářová se společně s Američankou Mattekovou-Sandsovou raduje z pátého grandslamového titulu. Deblová dvojice zdolala ve finále Australanky Bartyovou a Dallaquovou. Podruhé tak slaví trofej na Roland Garros.

Rozhovor Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (vlevo) a její deblová partnerka Bethanie Matteková-Sandsová s trofejí pro vítěze French Open.

Lucie Šafářová (vlevo) a její deblová partnerka Bethanie Matteková-Sandsová s trofejí pro vítěze French Open. | Foto: David Vincent | Zdroj: ČTK

Českoamerický pár zvítězil ve dvou setech. Soupeřkám v nich připustil jen tři vyhrané gemy. „Je úžasné získat další titul na Roland Garros. Třešnička na dortu za dva a půl týdne, které jsem si tady užívala," uvedla pro Radiožurnál Lucie Šafářová, která společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrála třetí grandslam v řadě.

Přehrát

00:00 / 00:00

S tenistkou Lucií Šafářovou mluvil po vítězném finále na French Open Jaroslav Plašil

Ze které trofeje chutná šampaňské nejlépe?
Chutná pořád, tenhle pocit nikdy neomrzí (smích). Vítězství je třešnička na dortu. Jsem strašně šťastná, že to takhle dopadlo.

Čím to, že vám vždy spolupráce v deblu s Mattekovou-Sandsovou naskočí? Každá za sebou většinou máte porážku v singlu a je třeba nějak vstřebat smutek z vyřazení.
Když se jedné nedaří, zůstáváme pozitivní. O tom je naše spolupráce. Cesta grandslamem rozhodně není jednoduchá, i když jsme v průběhu turnaje ztratily jen jeden set. Ve druhém kole jsme klidně mohly prohrát. Vše se lámalo ve druhém setu. Nedařilo se mi, ale Bethanie mě v zápase podržela. Pak se to zase otočilo a táhla jsem já. Jsme tady, protože nás tenis baví a hrajeme dobře. Musíme si užít každý moment, protože člověk je později nemůže vrátit.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ovládly Roland Garros. Ve finále čtyřhry smetly australské soupeřky

Číst článek

Budou tato slova platit i pro Wimbledon? Lidé vám asi budou připomínat, že se jedná o čtvrtý grandslam v řadě, který můžete vyhrát.
Bylo by úžasné, kdyby se nám takový úspěch povedl. Cesta k němu je ale hrozně dlouhá. Teď se cítíme výborně a doufám, že se na této vlně svezeme i na trávu. Kéž by to vyšlo.

Bude na vás tlak?
Hodně lidí o tom určitě mluví. Pro nás ale není dobré, abychom se soustředili na něco tak vzdáleného. Je úžasné, že se nám povedlo vyhrát potřetí a doufám, že v tom budeme pokračovat.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme