Kapitán Navrátil chválil Macháče. ‚Nepamatuji, aby tak někdo skočil na hvězdy světového tenisu,‘ říká

Dlouho nebylo jasné, jestli v rakouském Innsbrucku vůbec nastoupí. Příležitost, kterou dostal, ale využil tenista Tomáš Macháč dokonale. Hráč z poloviny druhé stovky světového žebříčku zaskočil oba favority ve finálovém turnaji Davisova poháru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč

Tomáš Macháč | Zdroj: Reuters

Jednu z nejlepších daviscupových premiér české éry má za sebou tenista Tomáš Macháč. I díky jeho výkonům hrál podceňovaný tým o postup do čtvrtfinále až do posledního možného zápasu v silné skupině s Francií a Velkou Británií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil tenistu Tomáše Macháče

„Nepamatuju si ani jednoho hráče – nebyl to ani Radek Štepánek a ani Tomáš Berdych – aby takhle skočil na hvězdy světového tenisu. To mě strašně překvapilo,“ říká Jaroslav Navrátil.

Tomáš Berdych debutoval v Thajsku čtyřhrou a pak ještě vyhrál singlový duel. Radek Štěpánek měl smůlu, při své premiéře podlehl ve dvou pětisetových duelech silným ruským soupeřům.

A třeba Jiří Novák z dalších slavných tenistů minulosti ještě o dost dřív debutoval za rozhodnutého stavu v utkání s Maďarskem.

„Myslím, že ho to může strašně moc povzbudit do nadcházející sezony,“ povídal nadšeně kapitán Navrátil.

Vždyť Macháč jako 143. tenista světa porazil bez ztráty setu několikanásobného semifinalistu grandslamu, Francouze Gasqueta a ve druhém případě tenistu světové třicítky Brita Evanse.

„Je to prostě bomba, že jsem to zvládnul, tyhle zápasy mě strašně baví. Kvůli tomu trénuju, abych s takovými hráči mohl hrát,“ těšilo v Innsbrucku Tomáše Macháče, který je po Bohdanu Ulihrachovi a Jonáši Forejtkovi teprve třetím tenistou české éry, který vyhrál při daviscupové premiéře všechny možné singlové zápasy dané akce.

„Pokusím se zapracovat na věcech, které potřebuji zlepšit, pokusím se udržet zdraví, budeme se postupně tlačit nahoru a ty dobré hráče trochu atakovat,“ řekl jednadvacetiletý Macháč, který věří, že se mladý daviscupový tým může v budoucnu dočkat ještě lepších výsledků než teď v Rakousku, kde až do posledního možného zápasu bojoval o postup do čtvrtfinále.

Ve čtvrtfinále s Německem si ale nakonec zahrají poslední přemožitelé českých tenistů Britové.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme