Sehnali jsme skvělou účast, už o nás vědí, těší Peteru. Špičkový tenis se do Ostravy vrátí i příští rok

Nejlepší ženský světový tenis by se měl i příští rok vrátit do Ostravy. Po uplynulém podniku WTA, který navštívilo kolem dvaceti tisíc fanoušků, pomýšlejí organizátoři znovu na to, aby byli součástí programu významných turnajů kategorie 500.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězka ostravského turnaje Estonka Anett Kontaveitová

Vítězka ostravského turnaje Estonka Anett Kontaveitová | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

„Jsme v kalendáři pro příští rok. Pevné datum zatím není, ale vypadá to na začátek února. A věřím, že se vrátíme znovu do Ostravy,“ prozradil Radiožurnálu šéf organizačního týmu ostravského turnaje tenistek Tomáš Petera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisový turnaj kategorie WTA 500 by se mohl vrátit do Ostravy už v únoru. Více v příspěvku Lukáše Kalety

Průběh halové akce v Ostravar Aréně si pochvaloval. Hráčky jako Iga Šwiateková, Maria Sakkariová, Anett Kontaveitová nebo Petra Kvitová byly pro fanoušky velkým tahákem.

„Podařilo se dostat do Ostravy skvělou účast. V historii České republiky je to nejsilnější turnaj, který tady kdy byl,“ podotkl Petera. Podle něj právě díky akcím typu ostravského turnaje WTA 500 roste prestiž tenisu v České republice.

„Věřím, že jsme si už vydobyli pevné místo v kategorii WTA 500. Je složité takový turnaj k nám dostat, ale už o nás dobře vědí.“

Vondroušová úvodní zápas v Chicagu zvládla, Tomljanovicové povolila pouhé tři gamy

Číst článek

Další mezinárodní turnaj by měl být opět v Ostravě. Moravskoslezská metropole přilákala české i zahraniční fanoušky. A tenistky měly hotel hned vedle haly.

„Pro nás je Ostrava číslo jedna, máme možnost udělat kurty v Ostravar Aréně i v atletické hale. Hotely jsou blízko, celá logistika akce je pro nás velmi výhodná,“ vysvětluje Petera, který pořádá tenisové turnaje WTA v Ostravě už druhým rokem.

Letos ho ovládla nenasazená Estonka Anett Kontaveitová, která ve finále porazila dvanáctou hráčku světového žebříčku Mariu Sakkariovou z Řecka.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme