Trenér Kotyza vysílá Plíškovou na kurty s taháky. Když je vytáhnu, daří se mi, přiznává tenistka

Tenistka Karolína Plíšková se poprvé v kariéře snaží dostat do druhého týdne Roland Garros. Přestože se na antukovém povrchu necítí nejlépe, zápasy zatím vyhrává a v těžších okamžicích jí pomáhají i vzkazy od trenéra Kotyzy.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková postoupila na French Open do osmifinále.

Karolína Plíšková postoupila na French Open do osmifinále. | Foto: Petr David Josek | Zdroj: ČTK

Po postupu z druhého kola French Open si i televizní kamery všimly papírku, který trenér David Kotyza nechává v tašce svěřenkyně Karolíny Plíškové. „Jedná se o střípek naší spolupráce," prozrazuje kouč pro Radiožurnál. Co vše se v poznámkách nachází, prozradit nechtěl. Některé informace nicméně nastínil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolíně Plíškové na kurtu pomáhají taháky od kouče Kotyzy

„Jedna část je technicko-teoretická. Druhá mentální," uvedl Kotyza. Plíšková přiznala, že poznámky z tašky, kterou si s sebou bere na kurt, moc nevytahuje. V Paříži ale v obou kolech udělala výjimku. „Některé věci se opakují, ale někdy jsou jinak napsané," prozrazuje druhá nejvýše nasazená hráčka pařížského grandslamu.

Tenistka, která se po turnaji Roland Garros stane minimálně světovou dvojkou, byla ráda, že novináři nezjistili, co se na papíře objevuje za informace. Také ona ale nastínila, co jí trenér Kotyza píše: „Na každý zápas mám různé postřehy, co víme o tréninku mém i soupeřky."

Přestože do poznámek nahlédne jen zřídkakdy, často na ni mají velice pozitivní účinek. „Přijde mi, že jakmile je vytáhnu, začne se mi dařit. Asi do nich budu muset koukat častěji," usmívá se Plíšková. Příležitost dostane ve třetím kole French Open proti Němce Witthöftové.

Jaroslav Plašil, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme