Welschův Cleveland v NBA skončil

Jediný český basketbalista v NBA Jiří Welsch si v letošní sezoně v play off nezahraje. Cleveland sice ve středu v závěrečném utkání základní části vyhrál v Torontu 104:95, ale poslední postupové místo obsadil díky lepší bilanci ve vzájemných zápasech s Cavaliers tým New Jersey. Hráči Nets uspěli v souboji na dálku: nad Bostonem zvítězili 102:93 a skončili osmí ve Východní konferenci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NBA - Cleveland

NBA - Cleveland | Zdroj: ČTK

Welsch se ve středečním duelu na palubovce neobjevil. Třetí sezona v NBA tak pro něj skončila neslavně: naposledy nastoupil v předchozím utkání proti svému bývalému týmu z Bostonu, v němž odehrál pouhé dvě minuty, během kterých se nestihl zapsat do statistik.

O neúspěchu Clevelandu rozhodla bídná bilance z posledních zápasů. Cavaliers sice vyhráli poslední dva duely, ale v předchozích zápasech se jim nedařilo a vypadli z postupové pozice. Při shodné bilanci 42 vítězství a 40 porážek rozhodlo, že New Jersey bylo úspěšnější ve vzájemných soubojích. Naopak Boston, odkud Welsch v únoru přestoupil, se může jako vítěz Atlantické divize na vyřazovací boje těšit.

Cleveland ve středu zvítězil hlavně díky bojovnému výkonu LeBrona Jamese, jenž si k 27 bodům připsal 14 doskoků a stejně asistencí. Po utkání museli hráči chvíli čekat, než se dozvěděli nepříznivou zprávu o výhře New Jersey. "Dneska jsme odvedli svou práci, ale jindy se nám to nepovedlo a to se nám vymstilo. Teď jsme potřebovali pomoc odjinud, ale nepřišla," řekl obdivovaný talent James, který neprošel s Clevelandem do play off ani ve své druhé sezoně.

Výsledky:

Philadelphia - Atlanta 110:86, Orlando - Miami 93:98, Charlotte - Detroit 97:86, Boston - New Jersey 93:102, Toronto - Cleveland 95:104, New York - Washington 113:105, New Orleans - LA Clippers 75:86, Memphis - Dallas 88:108, Minnesota - San Antonio 95:73, Indiana - Chicago 85:83, Houston - Seattle 106:78, Portland - LA Lakers 106:103, Golden State - Utah 106:89, Sacramento - Phoenix 132:107.

Dvojice pro play off:

Východní konference: Miami - New Jersey, Detroit - Philadelphia, Boston - Indiana, Chicago - Washnington.

Západní konference: Phoenix - Memphis, San Antonio - Denver, Seattle - Sacramento, Dallas - Houston.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme