Fourcade ozdobil loučení s kariérou vítězstvím ve stíhačce. Křišťálový glóbus obhájil Nor Bö

Loučící se francouzský biatlonista Martin Fourcade v sobotu v Kontiolahti vyhrál poslední závod kariéry, ale na osmý celkový triumf ve Světovém poháru nedosáhl. Obhajobu velkého křišťálového glóbu si čtvrtým místem ve stíhačce zajistil Johannes Thingnes Bö z Norska.

Kontiolahti (Aktualizováno: 17:03 14. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fourcade vyhrál svůj poslední závod kariéry

Martin Fourcade vyhrál svůj poslední závod kariéry | Zdroj: Reuters

Fourcade dosáhl na 83. pohárové vítězství, ale to mu nestačilo. Bö, který před pětinásobným olympijským vítězem vedl před posledním závodem o 19 bodů, si těsný náskok pohlídal.

Biatlonistka Davidová dojela ve sprintu pátá, v Kontiolahti dominovala Němka Herrmannová

Číst článek

Souboj o glóbus skončil dvoubodovým rozdílem. Jednatřicetiletý Francouz tak nerozšířil sbírku rekordních triumfů v seriálu, jemuž vládl v letech 2011 až 2018.

Nejlepším z českých reprezentantů byl v posledním závodu sezony na 29. místě Ondřej Moravec, hned za ním skončil Adam Václavík a Michal Krčmář obsadil 36. příčku.

„Je vážně krásné zakončit to takhle. Všechny ty úspěchy výrazně překonaly moje nejkrásnější sny,“ řekl nejlepší biatlonista posledních let. Celý francouzský tým se pak výstižně oblékl do žlutých triček s nápisem: „Žlutý dres navždy“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme