V Novém Městě pokračuje boj s počasím. Na tratích se bude pracovat až do rána, říká organizátor

Biatlonové mistrovství světa začne v Novém Městě na Moravě ve středu 7. února a hlavním tématem je v těchto dnech počasí. Kvůli silnému větru nemohli závodníci v pondělí trénovat, vysoké teploty zase způsobují odtávání sněhu. Jak s tím organizátoři zápasí, zjišťoval ve Vysočina Aréně reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan.

Seriál Radiožurnálu Sport Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příprava trati na biatlonový šampionát

Příprava trati na biatlonový šampionát | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Sněhu se do zásobníků ve Vysočina Aréně vejde přes léto až kolem 60 tisíc kubíků. I když je ho stále dostatek na celý šampionát, tak přece jen ubývá, protože je potřeba ho navážet na trať.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si další díl seriálu Radiožurnálu Sport z biatlonového mistrovství světa

„Není to optimální. Je to už třetí čtvrtý den pořád stejné – déšť a teplý vítr. A teď už ani nepřimrzne. Ztratili jsme minimálně čtyřicet centimetrů na výšku a odtává to i z bočních stran, takže musíme navážet hodně sněhu,“ říká ředitel závodů Vlastimil Jakeš.

„Je to zoufalost. Máme v depu tolik sněhu, že bychom udělali ještě jeden Světový pohár, ale spíš je to o tom, že jsem si nemyslel, že dva dny před závody budu řešit takové problémy. Netušil jsem, že se tohle stane. Úseky, které se musí znovu spravit, to je spíš k pláči. Je to nekonečný boj,“ říká rolbař Tomáš Procházka.

Biatlonisté mívají často potíže s hrudním svalstvem. Celá populace dýchá špatně, vysvětluje fyzioterapeut

Číst článek

S rolbou v Novém Městě na Moravě jezdí už sedmým rokem. V pondělí 5. února seděl v rolbě od půl deváté ráno.

„Nejdřív jsem spravoval trestné kolo, pak střelnici a teď jsme se pustili do dalšího. Předpokládám, že budu za volantem sedět celou noc. Zavelel jsem, že jedeme až do rána, tak doufám, že s tím všichni počítají,“ přiznal rolbař.

Jan Suchan, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme