Zlámaná košťata, poškozená šatna. Curlingový tým vyhodili z turnaje i s olympijským vítězem

Curlingový tým, jehož součástí je i olympijský vítěz Ryan Fry, byl diskvalifikován z prestižního turnaje v kanadském Red Deeru. Hráči dorazili na zápas opilí, poškodili vybavení šatny a zlámali košťata. Za své jednání už se omluvili.

Tento článek je více než rok starý.

Red Deer/Kanada Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ryan Fry před čtyřmi lety vyhrál olympijský turnaj, nyní na sebe curler upozornil jinak

Ryan Fry před čtyřmi lety vyhrál olympijský turnaj, nyní na sebe curler upozornil jinak | Foto: Laszlo Balogh | Zdroj: Reuters

Ryan Fry, olympijský vítěz ze Soči 2014, a jeho kolegové Jamie Koe, Chris Schille a DJ Kidby byli diskvalifikováni poté, co si na ně na turnaji v kanadském Red Deeru stěžovali soupeři i diváci.

Videorozhodčí v curlingu? Kontroverze s vyloučeným kamenem na olympijských hrách rozvířila diskusi

Číst článek

„Když přišli na zápas, byli hodně opilí, zlámali košťata a nadávali,“ řekl kanadské televizi CBC manažer curlingového centra v Red Deeru Wade Thurber. Další škody vznikly v šatnách.

Vedení turnaje tým pro „neakceptovatelné chování“ vyloučilo nejen z letošního turnaje, ale také z budoucích turnajů Red Deer Curling Classic, tradiční součásti Světové curlingové série.

Olympijský vítěz Ryan Fry už za své chování přijal odpovědnost. „Nic si nepřeji víc, než abych se mohl každému jednotlivě omluvit,“ napsal v prohlášení.

Omluvil se také skip (kapitán) týmu Jamie Koe, přestože se přímo dění na ledové ploše nezúčastnil. „Náš nedostatek soudnosti způsobil ostatním nehezkou zkušenost. Vedení turnaje nás po právu vyřadilo. Chci se omluvit všem hráčům a fanouškům a podniknu kroky, aby se nic takového už neopakovalo,“ napsal.

ICYMI | Olympic champ Ryan Fry is among curling foursome booted from bonspiel for being 'extremely drunk' buff.ly/2TrCDQH

01:27 – 20. 11. 2018

2

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme