Musím se stále zlepšovat. Konkurence je obrovská, říká před olympiádou lyžař Kryštof Krýzl

V prvním slalomu Světového poháru v Levi nebodoval, Kryštof Krýzl totiž málem ani nestihl start. „Sypu si teď trošku popel na hlavu,“ komentuje zaváhání lyžař.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kryštof Krýzl

Kryštof Krýzl | Foto: Luboš Vedral

„Loni jsem měl na konci sezony trošku problém s kolenem a se zraněním a nějak jsem si neudržel postavení v žebříčku, jak bych si představoval,“ vysvětluje v rozhovoru pro Radiožurnál lyžař Kryštof Krýzl.

Podle umístění v žebříčku se určují startovní intervaly. „Nějak jsem si to špatně propočítal v hlavě.“ Na závodě jsou pravidla striktní, a tak na lyžaře startéři moc dlouho nepočkají. Nakonec to ale stihl. 

Za sebou má už olympijské hry v Turínu, Vancouveru a Soči. Akce většinou hodnotí podle typu sněhu, spíš než podle krásy hor. V Pchjongčchangu v Jižní Koreji očekává zledovatělý sníh. „Což je pro nás dobré. Protože čím větší led, víc tvrdá sjezdovka, tím je to regulérnější.“ 

Na letošní sezonu se přes léto připravoval na Novém Zélandu a v Austrálii. Tam totiž zrovna probíhala zima a sníh tréninku vyhovoval lépe, než evropské horské ledovce. 

Příprava začínala už brzo ráno. Na sjezdovku musí co nejdříve. „Končíme relativně brzo, když tam najedou pak ti turisté. Třeba v devět hodin už máme kolikrát trénink za sebou.“ Turisté jsou nevyzpytatelní. Střetu s nimi se tedy profesionálové snaží vyvarovat.

jap, had Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme