Skeletonová federace je tvrdší než lyžařská, čtveřici Rusů zastavila činnost

Bobová a skeletonová federace IBSF provizorně zastavila činnost čtveřici ruských skeletonistů, které Mezinárodní olympijský výbor kvůli dopingové kauze ve středu zpětně diskvalifikoval z her v Soči a doživotně vyloučil z OH.

Whistler/Kanada Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Treťjakov nesmí závodit ve Světovém poháru

Alexandr Treťjakov nesmí závodit ve Světovém poháru | Foto: Caroline Seidel/dpa/Ala | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Olympijský vítěz Alexandr Treťjakov, bronzová medailistka ze Soči Jelena Nikitinová a Olga Potylicynová s Marií Orlovovou nemohou s okamžitou platností startovat ve Světovém poháru, který ode dneška pokračuje v kanadském Whistleru.

Dopingoví hříšníci ze Soči mohou do Světového poháru. FIS pustí na start šestici ruských běžců

Číst článek

IBSF rozhodla odlišně oproti lyžařské federaci FIS, jež naopak ve čtvrtek povolila šesti stejně potrestaným ruským běžcům v čele s olympijským šampionem Alexandrem Legkovem startovat o tomto víkendu v začínajícím Světovém poháru.

FIS chce s případnými vlastními sankcemi počkat na odůvodnění verdiktu disciplinární komise MOV.

Sezona skeletonistů je už naproti tomu v plném proudu a Nikitinová dokonce vyhrála předchozí závod v Park City a byla čtvrtá v Lake Placid. Treťjakov má z prvních dvou pohárových závodů na kontě třetí a šesté místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme