Ve třetím závodě Turné čtyř můstků Češi opět do druhého kola nepostoupili. I potřetí vyhrál Polák Stoch

I třetí závod Turné čtyř můstků vyhrál Polák Kamil Stoch a může tak vyrovnat rekord Svena Hannawalda z roku 2002. Německý skokan tehdy vyhrál všechny závody. Češi v Innsbrucku do druhého kola nepostoupili. Vojtěch Štursa skončil na posledním místě prvního kola, Čestmír Kožíšek i nadále hledá ideální formu pro své skoky.

Innsbruck Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamil Stoch v letu nad Innsbruckem

Kamil Stoch v letu nad Innsbruckem | Zdroj: Reuters

Ve třetím závodu Turné čtyř můstků skokanů na lyžích se druhé kolo uskutečnilo bez Čechů. Vojtěch Štursa i Čestmír Kožíšek své k.o. duely v Innsbrucku prohráli.

'Nemyslet na skoky, uvolnit se a třeba to přijde,' věří před třetím závodem Turné Roman Koudelka

Číst článek

Štursovi vyšla středeční kvalifikace, ale o den později v soutěžním skoku předvedl jen 98 metrů a s Němcem Constantinem Schmidem (112 m) jasně prohrál.

Kožíšek sice skočil lépe, 115 metrů, ale s favorizovaným Němcem Marcusem Eisenbichlerem prohrál o 13,5 metru, a obsadil 41. místo. Štursa skončil poslední, padesátý.

„Jsem spíš naštvaný sám na sebe, protože ty skoky furt nejsou tam, kde by měly být. Holt mě tohle nesedí, bojuju sám se sebou a teď to prostě nevychází,“ řekl Radiožurnálu po závodě Čestmír Kožíšek.

Do hlavního závodu Turné čtyř můstků v Innsbrucku postoupili jen dva Češi, kvalifikaci ovládl Kobajaši

Číst článek

Roman Koudelka ani Viktor Polášek neuspěli už v kvalifikaci a pro nejzkušenějšího českého skokana Koudelku poté letošní Turné skončilo.

Závod vyhrál Polák Kamil Stoch, který prozatím ovládá celé Turné čtyř můstků, kde je krok od obhajoby titulu. V Innsbrucku triumfoval před Norem Tandem.

Stochovi pomohlo to, že jeho největší rival, Němec Richard Freitag, v prvním kole po skoku dlouhém 130 metrů neustál dopad a spadl. Do druhého kola poté ani nenastoupil.

fk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme