Fotbalista Václav Kadlec je zraněný, jeho start v Dánsku je v ohrožení

Při premiéře v reprezentačním A-týmu dal gól, stejně tak v jediném utkání za reprezentaci do 21 let proti Ukrajině. Na jeho služby spoléhal právě trenér českých lvíčat Jakub Dovalil i na blížícím se mistrovství Evropy. Útočník Sparty Václav Kadlec ale udělal kouči české jedenadvacítky značnou čáru přes rozpočet. Je totiž zraněný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Václav Kadlec je zraněný, možná přijde o mistrovství Evropy do 21 let

Fotbalista Václav Kadlec je zraněný, možná přijde o mistrovství Evropy do 21 let | Zdroj: ČTK

Václav Kadlec vynechal v květnu dva ligové zápasy kvůli výronu v kotníku. Když se kotník začal lepšit, objevilo se nové zranění - zanícení šlachy v nártu. Při rozcvičení před lidovým duelem s Hradcem Králové mu na nohu nešťastně šlápl spoluhráč Tomáš Pekhart.

"Šlápl na mě, ale nepřikládal jsem tomu žádnou důležitost. Ale asi to bylo do špatného místa, nedohrál jsem kvůli tomu zápas. Hrozně mě to tlačilo v botě, pak mi to oteklo a včera mi doktor říkal, že tam mám velký zánět," popisuje své nové zranění Kadlec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Václav Kadlec je zraněný, jeho start v Dánsku je v ohrožení

Pro něj i pro lékaře tak začíná boj s časem. Ještě dnes útočník z Letné v Praze podstoupil další vyšetření a dostal injekci. K týmu, který už odjel na soustředění do jabloneckých Břízek, se připojí až v pátek a pokračovat zde bude především v léčbě pomocí laseru. Ani tak ale není jisté zda se stihne dát do odletu na šampionát do pořádku.

"Kadlec je dobrý hráč, počítali jsme s ním na místo podrohotového hráče, teď nedokážu říct, jestli by hrál od začátku nebo ne. Určitá ztráta by to byla, ale museli bychom se s tím vyrovnat," říká trenér Jakub Dovalil.

"Může tam hrát Morávek, Hořava nebo Milan Černý, zvládl by to i Bořek Dočkal. Z toho pohledu tam zastupitelnost je. Jde spíš o to, abychom naplnili kvótu 23 zdravých lidí," doplňuje Dovalil.

Problémy mají i náhradníci

A to je docela zásadní problém. Dovalil už musel na UEFu odevzdat seznam 23 nominovaných a dalších 17 náhradníků. Teď tedy musí zvažovat celou řadu možných variant, i vzhledem k tomu, že ani náhradníci nejsou všichni zdravotně v pořádku.

Fabián má problémy s obratlem. Lensky zlomenou ruku a zdravotní problémy trápí i Mičolu. I z tohoto důvodu tak bude Dovalil do poslední chvíle doufat v uzdravení Kadlece. Odhodlání porvat se ještě o účast na evropském šampionátu mu nechybí.

"Motivace je obrovská, těšil jsem se na to, byl bych asi jeden z nejmladších hráčů na šampionátu. Ale nedá se nic dělat, takový je fotbal," povzdechl si devatenáctiletý Václav Kadlec.

Deadline je v úterý

Vypadá to, že Kadlec už se s případnou absencí na letošním fotbalovém vrcholu sezóny raději smířil. Na náladě mu v poslední době určitě nepřidala ani od Sparty odmítnutá velkorysá nabídka nizozemského Arnhemu za Kadlecův přestup.

"Nabídka to byla hezká, nebránil bych se tomu. Ale nejsem naštvaný, že z toho sešlo," říká Kadlec, který by měl první trénink v jabloneckých Břízkách Kadlec vyzkoušet v pondělí. Jasno bude den poté.

"Deadline je v úterý, kdy budou zbývat dva dny do odletu. Do té doby se dá ještě spousta věcí zařídit," říká trenér Dovalil.

V českém týmu se tak místo klidné přípravy bude naopak bojovat o čas do poslední chvíle. Do Dánska přitom tým odletí už za týden.

Alena Benešová, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme