Fotbalová Sparta postavila hráče omluvené z reprezentace, navíc je oblékla do dresů spoluhráčů

Na první pohled to vypadá, že Sparta našla nového střelce. Pavel Kadeřábek dvěma góly rozhodl o úterní výhře českého mistra nad Zenitem Petrohrad na přípravném turnaji ve Španělsku. Tak to aspoň stálo na sparťanském webu i v kusých zprávách, které ze Španělska přišly. Jenže potíž je v tom, že oba góly dal Václav Kadlec, kterého Sparta kvůli nemoci omluvila z reprezentační jednadvacítky. A o první reprezentační start, navíc v rodné Pule a proti českému A-týmu, připravila Sparta také chorvatského obránce Manuela Pamiće. Ten pro změnu nastoupil v dresu Jakuba Podaného. A za Spartu hrál i další pro nemoc omluvený reprezentant Tomáš Pekhart.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Drzost je v dnešním světě bohužel vcelku užitečná vlastnost, ale když se to s ní přežene, může se projevit jako hlupáctví. Pravda, Španělsko je daleko, čeští novináři a fanoušci také, tak proč nevymyslet kulišárnu. Pro Spartu mají Pamić s Kadlecem a Pekhartem zajisté větší cenu, když se připravují v klubu na blížící se zápas proti Liverpoolu, než aby pobíhali někde v Chorvatsku a Nizozemsku v reprezentačních dresech.

Jenže bohužel pro sparťany klubový fotograf Zenitu Petrohrad nelenil a pořídil z utkání spoustu fotografií, které pak ruský klub zveřejnil na svých webových stránkách. Právě tím dostal sparťanský vynález zásadní trhlinu, protože Sparta se prý s Petrohradem dohodla, že žádné záznamy ani fotografie se z utkání nikde neobjeví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Sparta podváděla, nasadila omluvené hráče z reprezentace v jiných dresech

Jenže fotky se objevily a je z nich nade vší pochybnost zřejmé, že postavy Jakuba Podaného a Pavla Kadeřábka byly v této komedii smyšlené. Roli Podaného ztvárnil právě Pamič a úlohy Kadeřábka se s chutí zhostil Kadlec. Kromě toho za Spartu hrál i další nemocný Tomáš Pekhart, a to v dresu Kamerunce Martina Abeny. Celá situace udivila také trenéra reprezentační jednadvacítky Jakuba Dovalila, který se informace dozvěděl v Nizozemsku od reportéra Radiožurnálu.

"Ve čtvrtek jsme dostali na svaz oficiální omluvenku od Sparty, že Kadlec s Pekhartem mají vysoké horečky, a proto nebudou na sraz připraveni. Jsem povinný to respektovat. Pokud má někdo v pátek 39 stupňů horečky, tak těžko může příští středu podat optimální výkon. Ale pokud to takhle bylo, je to špatný přístup vůči reprezentantům a nefér vůči ostatním klubům, které měly své hráče také na soustředění," řekl Dovalil.

Všichni tři se zázračně uzdravili

Poté, co Sparta zjistila, že tajemství je venku, spustila záchrannou akci. Titulek velebící dvojnásobného střelce Kadeřábka z webových stránek klubu zmizel a objevilo se vysvětlení. Kadlec, Pekhart i Pamič se zázračně uzdravili, stihli to doslova na poslední chvíli, a tak si dokonce museli vypůjčit dresy svých spoluhráčů, a proto prý došlo ke komické záměně.

Vedení české jednadvacítky i chorvatského národního týmu sparťané údajně informovali. Možná ano, ale až poté, co zjistili, že se všechno provalilo. Kouč jednadvacítky Dovalil o celém případu poprvé slyšel od reportéra Radiožurnálu půl hodiny před středečním polednem.

Spartu teď čeká vysvětlování fotbalovému svazu a možná i jeho disciplinární komisi. Podle regulí FIFA teoreticky hrozí pražskému klubu i mezinárodní distanc. V neformální rovině je to ale jednoduše jedna velká ostuda a výpověď o svérázném sparťanském stylu hry.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme