Na základní sestavu proti Nizozemsku si myslí i Lukáš Vácha

Přesně před měsícem zažil jedno z největších zklamání fotbalové kariéry. Pražská Sparta vypadla z kvalifikace Ligy mistrů a Lukáš Vácha prohraný zápas v Malmö kvůli vyloučení ani nedohrál. Vinou disciplinárního trestu pak zmeškal obě dvě utkání se Zwolle.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Vácha (vlevo) na tréninku Sparty (ilustrační foto)

Lukáš Vácha (vlevo) na tréninku Sparty (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Nizozemský fotbal ale může velmi brzy ochutnat, a to dokonce na reprezentační úrovni. Před úterním startem evropské kvalifikace proti Nizozemsku je jedním z adeptů na post defenzivního záložníka.

„Samozřejmě bych byl strašně rád a byla by to pro mě velká čest, nastoupit proti Holanďanům,“ říká Vácha. Pětadvacetiletý záložník proti nim mohl nastoupit už v srpnu v posledním předkole Evropské ligy, jenže zápasy proti Zwolle viděl jen v televizi, respektive z tribuny.

„To je pro mě největší trest. Mrzí mě, když nemůžu hrát.“ Tohle všechno si přitom Lukáš Vácha nezpůsobil v Malmö samotným vyloučením, které pro něj bylo za Spartu mimochodem první, ale následnými komentáři. Teď věří, že se z této zkušenosti poučil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Vácha může být v základní sestavě, připomíná Jan Suchan

„Ať to dobré, nebo to špatné je ukazatelem, na co si člověk má dát pozor. Už se to stalo, to už se nevrátí. “ První mezinárodní utkání od toho trpkého ve Švédsku tak Lukáš Vácha sehrál ve středu proti Spojeným státům a byl u porážky 0:1.

Na trávník ovšem přišel až o přestávce po inkasovaném gólu a i on přispěl ke zlepšenému výkonu Čechů. Však také trenér Pavel Vrba náhradníky chválil. „Pro mě je hodnocení trenéra pozitivní.“ A tak si teď může sparťanský defenzivní záložník myslet i na základní jedenáctku.

„Trenér nám říkal, že sestavu s určitostí ještě neví. Nedá se říct, že bych se pral o sestavu, ale trenér si mě vybral, takže je 50:50 možnost, že bych mohl hrát.“

Češi zatím důkladný rozbor nizozemské hry neměli a taktické tréninky je také teprve čekají, takže Lukáš Vácha pravděpodobně ještě nemohl vytušit, jestli příležitost opravdu dostane. Pokud ano, chystá se na ni důkladně připravit.

„Zaměřil bych se na ty hráče, který bych měl spíše potkávat. Abych věděl, jak v které situaci reagují,“ připomíná Vácha. Český tým má do úvodního kvalifikačního souboje s Nizozemskem ještě skoro přesně tři dny. Očekávaný souboj začne na Letné v úterý ve tři čtvrtě na devět večer.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme