Příbram dokázala v GL z utkání v Mladé Boleslavi vydolovat bod

Fotbalisté Mladé Boleslavi nedokázali v odhrávce 1. kola nového ročníku Gambrinus ligy udržet na domácím hřišti těsné vedení a s Příbramí jen remizovali 1:1. Boleslavští vedli od konce prvního poločasu gólem Ščuka, sedm minut před koncem zápasu ale využil chyby domácích obránců Švancara a zajistil hostujícímu celku bod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 1. kola první fotbalové ligy FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 22. července v Mladé Boleslavi. Jan Chramosta (vlevo) z Mladé Boleslavi a Tomáš Hájovský z Příbrami.

Utkání 1. kola první fotbalové ligy FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 22. července v Mladé Boleslavi. Jan Chramosta (vlevo) z Mladé Boleslavi a Tomáš Hájovský z Příbrami. | Zdroj: ČTK

Mladá Boleslav měla mnohem více ze hry už od prvních minut utkání. Ve 4. minutě se v obrovské šanci ocitl Chramosta, který utekl dvěma příbramským obráncům a vypálil, míč ale skončil těsně vedle Hruškovy brány. Stejný hráč mohl otevřít skóre zápasu v 18. minutě, kdy se znovu chytře zbavil obránce a pokusil se překvapit hostujícího gólmana, k úspěchu mu chyběl asi metr.

Po půlhodině hry se osmělila také Příbram, Abrahamovu dělovku jen tak tak vyrazil Miller před sebe, k míči hned dobíhal Krbeček, ale Miller stihl balon vyrazit na roh. Z protiútoku se do třetí vyložené šance dostal Chramosta, Hruška se ale proti němu vyznamenal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Jana Suchana s Jiřím Štajnerem

Mladá Boleslav ale přeci jen dokázala přetavit převahu ve vedoucí branku. V 41. minutě si na centr Štípka naskočil u zadní tyče Jasmin Ščuk a nedal příbramskému gólmanovi sebemenší šanci.

Domácí mohli vedení navýšit po 64 minutách hry, jenomže pohlednou kombinaci s Chramostou a Zahustelem nedokázal přesně zužitkovat Štajner, který trefil jen boční síť poloodkryté brány.

Sedm minut před koncem pak ale udeřilo na druhé straně. Příbram dokázala na hřišti Mladé Boleslavi vytěžit z minima maximum, když domácí obrana zapomněla na Petra Švancaru, který kličkou obelstil gólmana Millera a poslal míč ke vzdálenější tyči. Mladá Boleslav v závěru dostala soupeře pod tlak, ale rozhodující branku vstřelit nedokázala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Jana Suchana s Petrem Švancarou

„Určitě nejsme spokojení, měli jsme ten zápas rozhodnout dříve a ne hrát na 1:0. Snažili jsme se, bylo to těžké, ale ty šance tam byly, jenomže jsme je neproměnili. Pak jsme dostali góla, to se stává,“ pokrčil smutně rameny Jiří Štajner.

„Ten bod pro nás má váhu, je to bod zvenku, jsme takoví pokorní. Uspět proti kádru, jaký má Boleslav, je výborné. Myslím, že ve druhé polovině jsme tam měli pěkné kombinace, z jedné takové padl gól. Hráli jsme tam už to, co hrát chceme,“ pochvaloval si střelec vyrovnávací gólu Petr Švancara.

1. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 41. Ščuk - 83. Švancara. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pilný. ŽK: Kysela, Jarolím - Mišůn, Švancara, Divíšek. Diváci: 3278.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk (79. Brunclík), Jarolím - Zahustel (88. Bořil), Štajner, Štípek (80. Mareš) - Chramosta. Trenér: Minář.

Příbram: Hruška - Jugas, Mišůn, Hájovský, Divíšek - Pleško (46. Danoski), Tarczal, Abraham (65. T. Pilík), Brandner (80. Stratil) - Krbeček, Švancara. Trenér: Straka.

Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme