Odbory chystají i tzv. blokády papalášů

Čtvrteční stávku odborářů doprovodí 'blokády papalášů' - tak je nazval předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek. Celodenní protest podpoří i mítink před ministerstvem zdravotnictví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TK Asociace samostatných odborů a Koalice dopravních odborových svazů, Bohumír Dufek.

TK Asociace samostatných odborů a Koalice dopravních odborových svazů, Bohumír Dufek. | Foto: Filip Jandourek

Detaily o tom, jak bude fungovat doprava, budou podle Dufka jasné zítra:

„Blokády budou, pan primátor se ode mne dozví, které ulice to budou. A já věřím, že to dopadne tak, jak jsme to měli připraveno. A ti naši papaláši to konečně pocítí na vlastní kůži.“

„I Pražané se dozvědí, jakým způsobem se bude v Praze jezdit. A já myslím, že můžeme zcela otevřeně říci, že kdo se nedostane hromadnou dopravou, nechť vyrazící Prahy autem,“ uvedl Dufek.

Bez blokád, ale s plným zastavením provozu, počítají na čtvrtek odboráři z dopravního podniku Brna. Omezení čeká i Olomouc.

Prezident Václav Klaus odbory kvůli stávce ostře kritizuje. Vzkázal jim, aby si s takovou formou protestu nezahrávali a nezneužívali stávky pro politické cíle. Vládě pak prezident poradil, aby jednala razantněji.

Do čtvrteční stávky by se mohly ale zapojit i odbory z dalších oborů, nejen z dopravy. Naznačili to předáci některých svazů. Serveru Parlametní listy dokonce vysoký policejní funkcionář potvrdil, že stávka má i podporu policie.

Milan Kopp, Monika Rybáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme