Kvitová se Zakopalovou v New Havenu postupují, utkají se spolu v semifinále

Tenisový turnaj WTA v americkém New Havenu zažije ryze české semifinále. Rozhodla o tom vítězství Petry Kvitové a Kláry Zakopalové, které si účast ve vzájemném zápase zajistily třísetovými výhrami nad svými ruskými soupeřkami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během čtvrtfinálového utkání turnaje WTA v New Havenu

Petra Kvitová během čtvrtfinálového utkání turnaje WTA v New Havenu | Zdroj: ČTK

Petra Kvitová nevstoupila do utkání s Anastasií Pavljučenkovovou, které bylo kvůli dešti zahájeno téměř o dvě hodiny později, příliš dobře a hned na úvod ztratila obě svá podání, stejně tak jako později v sedmé hře. Na Rusku proto v první sadě nestačila a podlehla jí 2:6.

Stejným výsledkem skončil také druhý set, tentokrát však ve prospěch rodačky z Bílovce. Obhájkyně turnajového vítězství v něm dokázala sebrat své soupeřce všechna podání, čímž položila základ v cestě za vyrovnáním.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová se utká v boji o finále turnaje v New Havenu s Klárou Zakopalovou

Závěrečná sada nabídla divákům nejvyrovnanější tenis, rozhodující moment přišel až za stavu 6:5 pro Kvitovou. V tu chvíli byla česká tenistka na příjmu, v relativně dlouhé hře však dokázala servis Pavljučenkovové prolomit, využít první mečbol utkání a zajistit si účast v semifinále.

V tom si zahraje s Klárou Zakopalovou, která také musela otáčet výsledek svého zápasu. S Ruskou Vesninovou nejprve prohrála 4:6, druhým setem se však po jasném výsledku 6:0 vrátila do utkání.

Z herní mizérie z prostřední části hry se sice Vesninová dostala a absolvovala poměrně vyrovnanou třetí sadu, v té ale Zakopalové podlehla 4:6. Turnaj se tak dočká českého souboje o finále mezi Petrou Kvitovou a právě Klárou Zakopalovou.

Tenisový turnaj žen v New Havenu v USA (tvrdý povrch, dotace 690 000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (3-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 2:6, 6:2, 7:5, Zakopalová (ČR) - Vesninová (Rus.) 4:6, 6:0, 6:4, Wozniacká (4-Dán.) - Stephensová (6-USA) 7:6 (8:6), 6:2, Halepová (Rum.) - Makarovová (Rus.) 6:1, 7:6 (8:6).

Semifinálové dvojice: Kvitová - Zakopalová, Wozniacká - Halepová.

Štěpán Pokorný, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme