Skokan Malysz stihl během týdne pád i stupně vítězů

Je skokanem na lyžích, ale v posledních dnech jako by jeho hlavním náčiním byla houpačka. Polský lyžař Adam Malysz minulý týden využil domácího prostředí a skoro po čtyřech letech vyhrál závod Světového poháru. V dalším závodě ale neustál dopad a po následném karambolu ho museli ze skokanského areálu v Zakopanem odvézt do nemocnice. Malysz se ale v sobotu po šesti dnech na můstek vrátil a v německém Willingenu zažil další úspěch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakopané

Zakopané | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Komentátor Polské televize i tisíce fanoušků na stadionu v Zakopanem minulý týden strnuli, když se sportovnímu idolu jejich země zaryla levá lyže do čerstvě napadaného sněhu a polský orel skončil v kotrmelcích a následně v nemocnici.

Malyszovi ale stačilo šest dní, aby se z nepříjemného pádu otřepal, dal si koleno do pořádku a v sobotu už pomáhal polskému týmu v závodě družstev. Byla to účinná pomoc, protože Poláci se vyšvihli na stupně vítězů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skokan Malysz stihl během týdne pád i stupně vítězů

,,Bylo to pro mě samozřejmě těžké, měl jsem trochu problémy s kolenem, s rukama i s horní částí těla. Ale konzultoval jsem to s našimi doktory a ti mi řekli - koleno není na umření, můžeš do Willingenu. Tak jsem tady, ale v závodě družstev jsem byl možná nejslabším článkem polského týmu právě já," popisoval Adam Malysz německému reportérovi své předzávodní patálie a následně nešetřil sebekritikou.

Dost to s ní přehnal, protože podle počtu získaných bodů byl právě on tím nejlepším Polákem na můstku. A to přesto, že právě po jeho posledním skoku klesli Poláci ze druhé na konečnou třetí pozici, protože Malysz nedokázal reagovat na fantastický pokus Němce Freunda.

I tak jde ale o velký úspěch Poláků, kteří ve Světovém poháru skončili do třetího místa teprve potřetí v historii. Naopak české kvarteta Janda, Sedlák, Matura, Koudelka rozhodně neoslnilo a skončilo osmé.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme