V Německu graduje skandál kolem obchodování s osobními údaji občanů

Podle týdeníku Wirtschafts Woche kolují na černém trhu data o více než dvaceti miliónech Němců. Ministr vnitra Wolfgang Schäuble je v palbě kritiky, že stále nepředložil novelu zákona na ochranu osobních údajů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wolfgang Schäuble

Wolfgang Schäuble | Foto: Bundesministerium des Innern

Politik ostře odmítl kritiku místopředsedkyně Spolkového sněmu Petry Pauové, která prohlásila, že Schäubleho 'zimní politický spánek může milióny občanů přijít pořádně draho'. Výbušným tématem se má na svém středečním zasedání zabývat spolková vláda.

Reportéři Wirtschafts Woche sjednali nákup dat o jednadvaceti miliónech obyvatel za skoro 12 miliónů eur. V oběhu přitom nejsou pouze data narození či telefonní čísla, ale taky čísla bankovních účtů.

Ekonomický týdeník se domnívá, že v krajním případě mohou být v oběhu bankovní spojení až tří čtvrtin německých domácností. Citlivé údaje podle všeho unikají ze stovek call center především velkých společností.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme