ČNB znovu zvýšila úrokové sazby o čtvrt procentního bodu

Bankovní rada České národní banky zvedla úrokové sazby o čtvrt procentního bodu. Je to už podruhé během dvou měsíců, ale podle expertů nejde o žádné překvapení. Hlavní sazba, od které se odvíjí úročení komerčních úvěrů, tak vzrostla na 3,25 procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká národní banka

Česká národní banka | Foto: Marián Vojtek

Jak Radiožurnálu řekl ekonom Pavel Sobíšek, zvedání sazeb je na druhou stranu důkaz toho, že střední Evropa zůstala ušetřena globálních problémů s americkými hypotékami.

"Domnívám se, že komerční banky budou časem na tento krok České národní banky reagovat mírným zvýšením svých sazeb na depozitech i úvěrech. Důležité ale je, o kolik ještě půjde sazba ČNB nahoru v budoucnu. Předpokládám, že nás čeká ještě jedno zvýšení do konce tohoto roku a další dva kroky v prvním pololetí 2008."

Naděžda Hávová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme