ČSA ubývají cestující, aerolinky budou propouštět

Letecké společnosti bojují s úbytkem cestujících. Podle údajů Asociace evropských leteckých společností je květnový osmiprocentní propad nejhorší od začátku ekonomického poklesu, který snížil zájem o služební i turistické cesty. České aerolinie podle této statistiky přišly o víc než deset procent cestujících.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Od zimního letového řádu proto České aerolinie omezí počet letů na vybraných evropských spojích, případně je i zruší. Nebudou také provozovat vlastní dálkovou linku do New Yorku. Počet letadel se tak sníží asi o desetinu a nadbyteční budou i lidé. Podle prezidenta asociace pilotů CZ ALPA Filipa Gaspara ale vedení firmy o hromadném propouštění s odbory zatím nejednalo.

"My jsme obdrželi informaci o tom, že ČSA chystá redukci flotily, a to samozřejmě je spojeno i s propouštěním provozních i neprovozních zaměstnanců. Co se týká přesných počtů, tak ještě informace nemáme a předpokládám, že to jednání bude probíhat v následujících týdnech, asi nejvíce v průběhu srpna."

"My samozřejmě čekáme na nějaké podrobnější údaje k tomu, očekáváme i zdůvodnění, protože ty poklesy počtu cestujících nejsou už v této době tak velké v porovnání s loňským rokem," dodal Filip Gaspar.

Přečtěte si také:
České aerolinie zruší v zimě přímou linku do New Yorku
ČSA se v prvním čtvrtletí propadly do ztráty 1,3 miliardy korun
Vláda z privatizace Českých aerolinií vyřadila Aeroflot a Odien
Nejrizikovější uchazeč o ČSA je podle BIS Aeroflot
Vládě hrozí kvůli ČSA dvojí zklamání
I. Fuksa: Privatizace ČSA by měla pokračovat i v případě demise
Zájem o koupi Českých aerolinií mají čtyři investoři

Jaroslav Skalický, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme