Hušák soudu nastínil, jak si představuje umoření dluhů Sazky

Šéf Sazky Aleš Hušák předložil insolvenčnímu soudu plán, jak si představuje záchranu loterijní společnosti v úpadku. Podrobnosti reorganizačního modelu ale firma tají a dokument zatím není zveřejněn ani v insolvenčním rejstříku. Je ale zřejmé, že věřitelé by podle Hušákova záměru měli jistou část svých pohledávek za Sazkou odepsat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valné hromady Českého svazu tělesné výchovy se zúčastnil i šéf Sazky Aleš Hušák

Valné hromady Českého svazu tělesné výchovy se zúčastnil i šéf Sazky Aleš Hušák | Zdroj: ČTK

Proces ozdravění může zahrnovat i prodej některých zbytných částí dlužníkova podniku nebo vydání nových akcií, kterými by se navýšilo základní jmění Sazky. Narozdíl od konkursu může loterijní firma v případě schválení reorganizace dál podnikat a postupně dluhy umořovat.

Právo podat vlastní reorganizační plán mají i věřitelé a ti také už za 10 dní kolektivně rozhodnou, čí návrh bude pro Sazku nejvhodnější.

Igor Maňour, Martin Drtina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme