Kolínská automobilka TPCA začala nabírat nové zaměstnance, ještě vloni propouštěla

Výrobce automobilů TPCA v Kolíně rozjel jeden z největších náborů zaměstnanců od zahájení výroby. Do půl roku přijme 600 nových lidí, letos jich tam našlo práci už 600. Ještě ke konci loňského roku ale firma propouštěla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobily na výrobní lince

Automobily na výrobní lince | Foto: TPCA

Nábory se týkají různých dělnických profesí. Automobilka přijímá lidi přes personální agentury. Noví pracovníci dostávají smlouvy na dobu určitou, které ale mohou být později prodlouženy a většina zaměstnanců dostane po čase šanci přejít do kmenového stavu.

Automobilka nábory zdůvodnila přípravou na postupné zrychlení výrobní linky, které plánuje na únor příštího roku.

Vyšší rychlost pravděpodobně souvisí s dlouho chystanou výrobou nových modelů značek Toyota, Peugeot a Citroën. Stávající malé vozy už v Kolíně vyrábějí osm let.

Kolínsko se dlouhodobě potýká s vyšší nezaměstnaností než okolní okresy, nezaměstnanost tam dosáhla na konci října 8,5 procenta. Okamžitě by mohlo do práce nastoupit zhruba 5500 lidí.

automobilka TPCA v Kolíně | Foto: TPCA

Více lidí hledá práci ve středních Čechách už jen na Příbramsku. Očekává se, že údaje o nezaměstnanosti za listopad mohou být ještě horší, protože s příchodem chladného počasí skončily sezonní práce v zemědělství a stavebnictví.

Další naději by lidem bez práce mohly dát volné pozemky v kolínské průmyslové zóně, které se město už delší dobu snaží prodat.

V posledních týdnech se o ně hodně zajímají japonští investoři. Manažeři firmy, která se zabývá výrobou plastových produktů, se už ve městě dokonce byli podívat.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme