Na pařížském autosalonu se protestuje proti propouštění

Pařížský autosalon provázejí protesty. Kvůli nim zrušil svou účast dokonce jeden z ministrů francouzské vlády. Zaměstnanci dvou závodů koncernu Peugeot Citroen demonstrovali proti plánovanému propouštění zaměstnanců. Po vládě chtějí, aby výpovědi zastavila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protesty na pařížském autosalonu

Protesty na pařížském autosalonu | Zdroj: Reuters

Asi šest až sedm desítek zaměstnanců koncernu Peugeot Citroen z Aulney-sous-Bois dorazilo na Porte de Versailles s cílem narušit průběh autosalonu a upozornit na svou situaci. Podobně reagovalo asi třistapadesát zaměstnanců Fordu Blanquefort, jehož závody se nacházejí nedaleko Bordeaux.

PsA plánuje v budoucnu propuštění až osmi tisíc zaměstnanců. Ti si vybrali viníka, jímž je Arnaut Montebourg, ministr pro obnovu průmyslu, který jménem vlády jedná s vedením koncernu.

Na salonu pro něj bylo připraveno bouřlivé přivítání včetně výmluvných transparentů s červenou kartou, ale ministr se nakonec ze slavnostní otevření omluvil, přestože svou účast minulý týden přislíbil.

Jan Šmíd, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme