Nečas s 80 šéfy českých firem bude v Jekatěrinburgu jednat o ekonomické spolupráci

Český průmysl se úspěšně etabluje i v dalekých ruských provinciích. Premiér Petr Nečas a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba dnes zahájí ekonomicko-obchodní konferenci v zauralském Jekatěrinburgu, kde se sejdou s ruskými partnery. Doprovází je na 80 šéfů českých firem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český premiér Petr Nečas a jeho ruský protějšek Dmitrij Medvěděv

Český premiér Petr Nečas a jeho ruský protějšek Dmitrij Medvěděv | Zdroj: ČTK

Jekatěrinburg a celá Sverdlovská oblast jsou díky silné průmyslové tradici jednou z investičně nejzajímavějších zón Ruské federace.

Ekonomický úspěch tohoto velkoměsta je patrný na první pohled. Díky příznivému investičnímu klimatu tam míří investoři z celého světa, mezi nimi i z Česka.

Vláda aktivity v Rusku plně podporuje. „Je to i vědomá strategie vlády, snažit se rozvíjet náš export i do oblastí mimo Evropskou unii a mimo eurozónu, to znamená najít jiná teritoria než je eurozóna,“ řekl premiér Petr Nečas. I proto tam Česko zřídilo generální konzulát.

Martin Dorazín, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme