Nejvstřícnější bankou v Česku byla vloni GE Money Bank

Nejvstřícnější bankou, která působí na českém trhu, je za celý loňský rok GE Money Bank. Druhé nejvyšší hodnocení získala Poštovní spořitelna ze skupiny ČSOB a třetí místo obsadila Raiffeisenbank. Vyplývá to z výsledků projektu OVB Vstřícná banka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

GE Money Bank

GE Money Bank | Foto: Marián Vojtek

Nově pořádaný klientský rating OVB Vstřícná banka vychází z názorů odborné poroty i běžného zákazníka. Skládá se ze tří kritérií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výsledky projektu OVB Vstřícná banka přiblížil v Ozvěnách dne Patrik Nacher ze serveru bankovnipoplatky.com

„Je to celkový vstřícný přístup ke klientům právě z pohledu klienta,“ řekl Radiožurnálu Patrik Nacher ze serveru bankovnipoplatky.com.

Návštěvníci tohoto serveru hodnotí bankovní poplatky, celkovou image bank vyhodnocují návštěvníci webu vstricnabanka.cz. Produkty a služby bank posuzuje osmičlenná porota složená z finančních odborníků, kteří nejsou zaměstnanci ani spolupracovníky žádné z hodnocených institucí.

Ve čtvrtém čtvrtletí se podle ankety stala nejvstřícnější bankou Fio banka, která obhájila prvenství z předchozího kvartálu. V hodnocení za celý rok banka nefiguruje, protože byla do soutěže zařazena až ve třetím čtvrtletí.

Druhou nejlépe hodnocenou banka ve čtvrtém čtvrtletí je GE Money Bank, třetí Poštovní spořitelna. Nejnižší hodnocení obdržela mezi 12 bankovními domy stejně jako v předchozím období Citibank.

Výsledky ankety podle Náchera skutečně odpovídají chování bank v roce 2010: „Když se podíváte na první dvě banky, to je GE Money a Poštovní spořitelna, tak tyto banky prokazatelně tento rok věnovaly modernizaci svých nabídek, svých balíčkových účtů, rozšiřování poboček a zlepšení komunikace s klientem. Jednoznačně se to odrazilo právě v tom hodnocení.“

Že by samotné banky podle výsledku ankety měnily svou strategii, se Nacher nedomnívá. „Ale myslím si, že to každopádně kultivuje prostředí,“ dodal.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme