Německé jaderné elektrárny vyrábějí stále více energie

Německé energetické koncerny vyrobily vloni opět více elektřiny z atomu. v Německu přitom existuje zákon, který počítá s postupným uzavíráním vysloužilých jaderných elektráren, tak jak ho prosadila strana Zelených.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrárna

elektrárna | Foto: Univerzita Bratislava

Osmnáct stávajících jaderných elektráren vyrobilo v roce 2004 o 1,2 % elektrické energie více než v roce předchozím. Absolutně to znamená 167 miliard a 100 milionů kW. Nejproduktivnější byl reaktor bavorského Isaru 2, který se na celkové produkci podílel více než 7 %.

Právě premiér Bavorska Edmund Stoiber slibuje, že pokud strany unie zvítězí v příštích federálních volbách, zruší zelený zákon o odklonu od jaderné energetiky. Ta, díky své ceně, stojí podle něho za hospodářským rozkvětem původně agrárního Bavorska.

Německo už odstavilo jednu jadernou elektrárnu a letos odstávka čeká na přesluhují Obrigheim v Bádensku-Württemtbersku.

Milan Kopp, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme