OKD díky novým technologiím vytěží dříve nedostupné zásoby uhlí

Společnost OKD chce co nejdříve zvýšit těžbu uhlí, a to až o stovky tisíc tun ročně. Díky výrazným investicím do nových technologií může využít další část podzemních zásob. Především na Karvinsku jsou pod zemí miliardy tun uhlí. Plánované rozšíření těžby se týká zatím jen stávajících dolů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Těžba uhlí

Těžba uhlí | Foto: OKD

Těžební společnost OKD chce během pěti let investovat přes pět miliard korun. Do rozvoje dolů a nákupu nových technologií tak každoročně vloží zhruba miliardu.

„Máme v plánu těžit uhlí dalších více než dvacet let, a to tam, kde už těžíme v současné době. Jde o Karvinsko, kde máme tři doly - ČSM, Darkov a Karviná - a pak také o Důl Paskov,“ potvrdil generální ředitel OKD Klaus-Dieter Beck.

Podle Becka leží na české straně hornoslezské uhelné pánve stále miliardy tun černého uhlí. Firma prověřuje veškeré možnosti jeho vytěžení současnými technologiemi.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme