Rekordní pokuty za hazard. Loni díky novému zákonu požadoval stát čtvrt miliardy

Stát trestá hazard rekordními pokutami - všímá si toho deník E15. Loni jich rozdal v řádech stamilionů, to je průměrně desetkrát víc než v předcházejících letech. Úředníci totiž kvůli změně zákona nově postihují taky online hazard. Část peněz ale stát nikdy nezíská, protože někteří provozovatelé sídlí v daňových rájích.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilegální herna, hrací automat

Ilustrační foto | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Zatímco ještě mezi lety 2014 až 2016 úředníci vyměřili pokuty za 55 milionů korun, loni rozdali tresty celkem za 252 milionů korun, letos zatím za 195 milionů korun. Pokud současné tempo bude pokračovat, tento rok bude nejspíš rekordní, předvídá deník E15.

Přehled tisku: prospěšná dávka stresu, pašeráctví zvířat a pokuty za omezování hazardu

Číst článek

Za skokový nárůst může loňská změna zákona, která státu umožnila postihovat taky hazard na internetu.

Ministerstvo financí teď sice v součtu pokutuje méně, zato ale ve vyšších částkách. Nejčastěji úředníci trestají provoz hazardu bez povolení nebo ohlášení.

Peníze z některých trestů ale nejspíš do státního rozpočtu nikdy nepřiputují. Podle ministerstva je vymáhání pokut od provozovatelů se sídlem třeba v Karibiku během na dlouhou trať.

Jak deníku E15 řekl ředitel Asociace provozovatelů kurzového sázení Marek Herman, úředníkům se podaří získat maximálně jednotky procent. Zaplacení pokuty je přitom jedna z podmínek pro legální získání licence.

Jakub Horáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme