Řezníci počítají s dalším zdražením vepřového, restaurace chtějí navýšit ceny jídel

O 5 až 10 korun za kilo stoupla v obchodech cena vepřového masa. Zvednout ceny jídel chtějí proto také některé restaurace. Řada řezníků zdražila od tohoto týdne a s dalším navýšením ceny počítají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řeznictví, maso, uzeniny (ilustrační foto)

Řeznictví, maso, uzeniny (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Nejvíc nahoru půjdou ty neprodávanější druhy, to znamená vepřový bok, krkovice a vepřová plec,“ uvádí řezník Otakar Moravec.

Cena vepřového v Německu, které je jeho největším vývozcem v Evropské unii, zatím dál stoupá.

„Pokud ta cena podle předpokladů poroste v Německu dál, tak se dá očekávat i další postupné zdražování,“ říká Jan Katina z Českého svazu zpracovatelů masa. Důvodem je prý dražší krmivo pro prasata na německém trhu, což mnohé farmáře donutilo přestat s chovem prasat.

Zákazníkům tentokrát nepomůžou ani nákupy za hranicemi, protože vepřové podraží v celé Evropské unii.

Výroba a cena vepřového masa - čtvrtletně od roku 2010 | Foto: ČTK

Květa Moravcová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme