Šéf ÚOHS zamítl odvolání Arevy proti vyloučení z tendru na Temelín

Šéf Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj zamítl odvolání francouzské firmy Areva proti vyloučení z tendru na Temelín. Verdikt Rafaje v případu dostavby jaderné elektrárny zveřejnil mluvčí úřadu Martin Švanda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Temelín (ilustrační foto)

Jaderná elektrárna Temelín (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Potvrdil tak prvostupňové rozhodnutí z 25. února letošního roku, jimž byl zamítnut návrh Arevy směřující proti jejímu vyřazení ze zadávacího řízení. Pan předseda ve druhostupňovém řízení neshledal, že by rozklad Arevy obsahoval argumenty, pro něž by bylo nutné prvostupňové rozhodnutí nějakým způsobem měnit nebo rušit,“ upřesnil Švanda.

Francouzská firma Areva ještě může podat žalobu ke Krajskému soudu v Brně. ČEZ vyřadil Arevu z tendru loni v říjnu s tím, že v předložené nabídce byla závažná pochybení.

Nadále už tak soutěží jen česko-ruské konsorcium MIR 1200 a americko-japonský Westinghouse.

Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme