Transparency International: Boj s korupcí je neúčinný

Lidé po celém světě jsou nespokojení s tím, jak jejich vlády bojují proti korupci - vyplývá to z rozsáhlého průzkumu nevládní organizace Transparency International. Jeho výsledky byly dnes zveřejněné v Bruselu v Evropském parlamentu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze, úplatek

peníze, úplatek | Foto: Rádio Praha

Vlády bojují proti korupci málo, vůbec a nebo ji dokonce podporují - to myslí 70 procent lidí po celém světě. Uvádí to renomovaná organizace Transparency International. Názory na korupci zjišťovala celkem u 60 tisíc lidí v 62 zemích. Pouhá pětina dotázaných má za to, že je úsilí jejich vlády v boji proti tomuto nešvaru účinné.

Existují regionální rozdíly - například v Severní Americe důvěřuje své vládě v tomto ohledu asi polovina občanů, v Evropě je to něco přes čtyřicet procent. Celkový obrázek je však podle Transparency International smutný - její zástupci navíc zdůrazňují, že prostí lidé považují za nejzkorumpovanější instituce politické strany, parlamenty a podnikatele.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme