Zetor propustí méně lidí, než oznámil Škromach

Propouštění v brněnském Zetoru nebude tak velké. Ministr práce a sociálních věcí včera informoval o 700 lidech, kteří přijdou o práci. Ředitel Úřadu práce Brno-město Pavek Horský však ve vysílání Radiožurnálu číslo upřesnil na 464 - vyplývá to z hlášení o hromadném propouštění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

traktor

traktor | Foto: Čáslavice

O 230 zaměstnanců méně, než včera informoval ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach, propustí brněnský Zetor. Ve vysílání Radiožurnálu to řekl ředitel Úřadu práce Brno-město Pavel Horský, který tak upřesnil původně neoficiální čísla.

"Zaměstnavatel doručil na náš úřad práce hlášení o hromadném propouštění, tak jak mu to ukládá Zákoník práce. V tomto hlášení je i upřesněn počet propouštěných pracovníků. Nebude se jednat o 600-700 zaměstnanců, jak bylo původně oznámeno, ale celkem o 464 zaměstnanců Zetoru."

Míra nezaměstnanosti v průběhu tohoto roku stoupla v Brně nad republikový průměr a dosahuje nyní 9,5 procenta. Úřad práce eviduje téměř 19 tisíc uchazečů o zaměstnání, kterým nabízí pouze 1200 volných míst. Podle Horského neexistuje v jihomoravské metropoli strategický partner, který by mohl převzít větší část propouštěných pracovníků.

Markéta Kaclová, Petr Doležel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme