Nohy ji bolí, z ME ve vícebojích ale odjíždí Martina Sáblíková spokojená

Čtyři zlaté a tři bronzové medaile. Takovou bilanci má z evropských šampionátů ve víceboji rychlobruslařka Martina Sáblíková. Tu zatím poslední přidala v norském Hamaru, kde skončila třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková po vítězství v Berlíně

Martina Sáblíková po vítězství v Berlíně | Zdroj: ČTK

Martina Sáblíková znovu ukázala, že ani jedenácté místo po dvou disciplínách pro ni neznamená vypustit boj o stupně vítězů, Maximálně se soustředila. Snažila se vyvarovat kontaktu se sociálními sítěmi, ani na internet nezbyl čas.

"Internet mám na mobilu automaticky. V sobotu mi na telefonu něco zasvítilo, tak jsem ho hned otočila. Během čtyřboje je třeba relaxovat, byla jsem opravdu unavená," vysvětlovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková se během ME moc nevyspala, i tak svoji medailovou sbírku rozšířila

Před patnáctistovkou a pětikilometrovou tratí prostě vsadila především na regeneraci. A vyplatilo se.

"Šla jsem na pokoj, do sprchy, na masáž, pak jsme šli na večeři, po té jsem si zkontrolovala brusle a řekla jsem si, že si přečtu knížku. Přečetla jsem si stránku a půl a tak mě bolely oči a chtělo se mi spát, že jsem si šla o půl desáté lehnout. Probudila jsem se o půl dvanácté a byla jsem vyspalá. Říkala jsem si, že to snad není možné."

Před rozhodujícím dnem víceboje o dostačující spánek zrovna nešlo. "Tři čtvrtě hodiny jsem se koukala do stropu a pak jsem usnula. Ráno jsem se probudila o půl osmé a říkala jsem si, že bych si ještě hodinku až dvě dala."

Rychlobruslaři míří do Itálie, trenér Novák má pět variant tréninku

Číst článek

Nakonec ale spánek stačil a moc nechybělo, aby dvojnásobná olympijská vítězka získala své první stříbro z evropského víceboje. Na velký odpočinek ovšem není prostor. Naopak, další část přípravy čeká v italském Collalbu.

"Nohy mě asi budou bolet, teď je ale důležitá psychická stránka, která mě teď pozitivně naladila. To mi dává další energii," je spokojená Martina Sáblíková.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme