Lyžařská střediska na severu Čech stále toužebně čekají na sníh a teploty pod nulou

Letošní zima si s teplotami pod bodem mrazu dává na čas. To, že není moc sněhu, je příjemné hlavně motoristům. Milovníci zimních sportů a hlavně provozovatelé ski areálů jsou ale zklamaní. Vysoké teploty totiž mnohde připomínají spíš začátek jara.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařské areály trápí nedostatek sněhu (ilustrační foto)

Lyžařské areály trápí nedostatek sněhu (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Nejvíc sněhu a také otevřených sjezdovek nabízí na Krkonoše, kde leží od 20 do 40 centimetrů sněhu. Lyžuje se ve 20 z 23 skiareálů, mimo provoz je jen Poniklá, Pěnkavčí vrch a Žacléř. Lyžaři ale musí ve většině středisek počítat s mokrým sněhem.

Tři areály jsou mimo provoz také v Jizerských horách. Jedná se o Bedřichov, Javorníky a Příchovice. Lyžařům je k dispozici šest dalších skiareálů, například Severák nebo Rejdice nabízí necelých 30 centimetrů sněhu.

Podobné podmínky nabízí Krušné hory. Lyžuje se na cvičné sjezdovce na Telnici, Božím Daru nebo Klínovci, který nabízí až 40 centimetrů sněhu. Na Telnici brání nedostatek sněhu spuštění lanovky, kterou před letošní sezonou postavili zhruba za 20 milionů korun.

Ve ski areálech ve všech našich horách proto toužebně očekávají alespoň pokles teplot, aby mohli minimálně uměle zasněžovat.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme