Čeští bobisté vzhlíží k 10. místu v Soči, i přes nedostatek peněz

Na hry do Soči vyrazí 5 českých bobistů, kteří se pokusí vylepšit celkový dojem z probíhající sezony. Po loňském 5. místě čtyřbobu na SP v Altenbergu byla očekávání vyšší. A tak i místopředseda svazu bobistů Martin Bohman věří, že se pilot Jan Vrba vyburcuje v Soči k nejlepšímu výsledku sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český čtyřbob v ledovém korytě

Český čtyřbob v ledovém korytě | Foto: Martin Bohman

„Já v tomhle na Vrbiče spoléhám. Vždy na velkých závodech předvedl nadstandardní výkon. Narozdíl od ostatních, na které dolehla tíha zodpovědnosti, tak on předvedl jeden z nejlepších výsledků sezony,“ věří českému pilotovi Martin Bohman.

Ten se aktivně účastnil Her ve Vancouveru a v Turíně. Kromě čtyřbobu se na poslední chvíli dostal do Soči i dvojbob a také náhradník Jan Stokláska. Brzdaře, který byl u všech velkých výsledků českých posádek v posledních letech, ale trápily zdravotní problémy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O šancích českých bobistů mluvil Martinem Bohmanem Jakub Marek

Kromě zranění bojují bobisté i s nedostatkem financí. „Když si vezmu, že jsme nedostali, byť jsme o to žádali několik let po sobě, ani 150 tisíc na nože na ten teplej led do Soči," mrzí Martina Bohmana, protože v tomto sportu je materiál velmi důležitým faktorem.

V důsledku toho slevil ze svých ambicí. „Já jsem před sezonou věřil, že bychom mohli zajet nejlepší umístění českých posádek, což by bylo 6. místo. Teď jsem realista a za úspěch budu považovat umístění od 15. místa výš.“

V hlavě má ale i vyšší cíle. „Když se to bude blížit dvanáctce nebo desítce, bude to fantastický úspěch s ohledem na podmínky, které lemují tohle naše snažení,“ věří místopředseda svazu.

V souvislosti s hrami v Soči se v posledních dnech objevují nepříjemné informace, které mluví o možné teroristické hrozbě. A to samozřejmě vnímají i sportovci.

V boji o ZOH v Soči věří pilot Vladimír Hladík hlavně čtyřbobu

Číst článek

„Člověk nad tím musí přemýšlet. Na druhou stranu se mi nechce věřit, že by Rusové něco podcenili. Je to olympiáda a zbraně mají mlčet, takže snad to budou akceptovat i lidi, kteří přemýšlí jinak, než my všichni ostatní,“ doufá Bohman.

Žádné speciální školení se podle jeho slov pro sportovce v tomto směru nechystá i s ohledem na důsledná ruská bezpečnostní opatření.

„Dokonce v perimetru asi 100 kilometrů od Soči jsou první zátarasy a kontroly návštěvníků. Myslím, že toho bude dost. Všichni jsme trénovaní, takže když bude nejhůř, vezmeme nohy a ramena a utečeme,“ dodává s nadhledem Martin Bohman.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme