Fotbalista Doležal už Olomouci nepatří, přestoupil do Jablonce

Fotbalista Martin Doležal opouští Olomouc a podepsal smlouvu v Jablonci. Po dohodě obou klubů podepsal na severu Čech kontrakt do 30. června 2017. Třiadvacetiletý útočník je s osmi brankami po podzimu třetím nejlepším střelcem Gambrinus ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Doležal už v olomouckých barvách bojovat nebude, přestupuje do Jablonce

Martin Doležal už v olomouckých barvách bojovat nebude, přestupuje do Jablonce | Zdroj: ČTK

Doležalův odchod z Hané tak řeší spor mezi hráčem, jeho agentem a Olomoucí.

Předseda představenstva moravského klubu Josef Lébr o víkendu podle Olomouckého deníku obvinil fotbalistova agenta Ondreje Chovance, že úmyslně na Fotbalové asociaci ČR nezregistroval nový kontrakt s Doležalem, jehož platnost měla vypršet až 30. června 2017.

Chovanec měl podle Deníku poté mladého útočníka nabízet ostatním klubům, což vyvrcholilo dohodou s Jabloncem. Lébr byl z nečekaného postupu zklamaný, jelikož s Doležalem jako oporou klubu počítal i nadále.

Proti nařčením se ale Chovanec důrazně ohradil a řekl, že jde o selhání odpovědných osob v Olomouci, což mu prý přiznal v telefonickém rozhovoru sám Lébr. Fotbalový agent dále uvedl, že se původně s Olomoucí dohodli na smlouvě do 30. června 2016, klub ale poté nabídnutý kontrakt bez předchozí dohody o rok prodloužil.

Cenu přestupu kluby nezveřejnily

Josef Lébr dnes přestup potvrdil. Výši částky, za kterou nadějný fotbalista odešel na sever Čech, ale neprozradil.

"Okolnosti věc dotlačily k tomu, že se Jablonec alespoň přihlásil k tomu, že nám nedal peníze v rámci odstupného podle tabulek, ale dal nám částku, která je za přestup hráče normálnější. Stále ovšem podstatně méně, než kdybychom ho chtěli prodat," dodal.

Doležal v nejvyšší soutěži dosud odehrál 56 zápasů a dal 17 gólů. Po povedeném podzimu je také s osmi zásahy třetím nejlepším kanonýrem první ligy.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme