Další daviscupovou bitvu rozehraje opět Štěpánek, prohrál kvůli tomu sázku

Už se z toho stala tradice. Většinu předchozích daviscupových zápasů českého týmu rozehrál tenista Radek Štěpánek. A ani pro duel s Nizozemskem se změny nedočkal, přestože si na ni vsadil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek (vpravo) narazí v 1. kole Davis Cupu na Nizozemce Robina Haase

Radek Štěpánek (vpravo) narazí v 1. kole Davis Cupu na Nizozemce Robina Haase | Zdroj: ČTK

Když na ostravské radnici uslyšel jméno nizozemské jedničky Robina Haaseho, bylo mu jasné, že nezbohatne. Minimálně pokud jde o sázku, kterou Štěpánek v rámci českého týmu uzavřel. Ve dvou třetinách případů sice nastupuje na kurt jako první před Tomášem Berdychem, ale tentokrát prý cítil změnu.

„Bohužel jsem prohrál sázku s kapitánem, vsadili jsme se. Měl jsem tušení, že by mohl začít Berďa, on tvrdil, že prvního vytáhnou Haaseho. Trefil to se vším všudy,“ říká Štěpánek, zatímco vedle stojící Berdych přiznává, že překvapený vůbec není.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další daviscupovou bitvu rozehraje opět Štěpánek, prohrál kvůli tomu stázku

„Už se to stalo tradicí. Zvykl jsem si na to, ale nehraje to žádnou roli,“ podotýká Berdych, který teď pracuje na tom, aby ho podobně jako výsledek losu nepřekvapil soupeř. Igor Sijsling je z pohledu českého tenisty zcela neznámým hráčem.

Díky letošnímu Australian Open, kde narazil hned na tři tenisty vůbec poprvé v kariéře, je ale prý na tuto roli zvyklý. „Musím se soustředit sám na sebe, stavět na svých zbraních. Radek už s ním hrál, takže má nějakou zkušenost. Taktiku dáme dohromady,“ tvrdí Berdych.

Zkušenost dostala přednost

To, že mohou Nizozemci jen překvapit, může být největší předností jejich nenápadného, ale sportovně kvalitního a vyrovnaného týmu.

Myslí si to i nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, který dal právě z tohoto důvodu pro první hrací den přednost Štěpánkovi před Lukášem Rosolem, přestože o sedm let mladší hráč je žebříčkově lepším tenistou.

„Žebříček nerozhoduje. Lukáš je velice kvalitní hráč a myslím, že v brzké době bude mít možnost jednoho z kluků nahradit. Radek je zkušenější a v zápasech, které doteď hrál, nikdy nezklamal,“ připomíná Navrátil.

Páteční dvouhry zápasu Česka s Nizozemskem jsou vyprodané. Ta první, ve které se utkají Radek Štěpánek a Robin Haase, začne v 15 hodin.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme