Zlínské lázně čeká dvouletá rekonstrukce, vyjde na 40 milionů

Pětadvacetimetrový bazén ve Zlíně letos čeká rekonstrukce za zhruba 40 milionů korun. Budova části městských lázní je v havarijním stavu. Zahájení prací zdržely problémy s výběrem dodavatele. Opravy potrvají dva roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koupaliště, plavání, bazén (ilustrační foto)

koupaliště, plavání, bazén (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Plášť budovy z 50. let minulého století se pomalu rozpadá. To bude podle primátorova náměstka Ondřeje Bětáka za Starosty a nezávislé první etapa prací.

„Oprava nosných konstrukcí, statiky budovy, obvodového pláště a střechy. Stát by měla zhruba 18 milionů korun. V druhé části, která by měla stát zhruba 23 milionů, se jedná o technologie a vnitřní vybavení, jako jsou třeba sprchy a podobně,“ popisuje.

„Protože nikdo neví, co se stane po odkrytí některých konstrukcí, tak poté teprve vydáme nějakou zprávu, jestli dokážeme bazén v létě otevřít, nebo ne. V případě, že by musel být zavřen, jsou návštěvníkům k dispozici venkovní bazény jak na Jižních svazích, tak na Zeleném koupališti,“ dodává Běták.


Zvětšit mapu

Simona Bartošová, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme