Šumavský Špičák otevřel nový snowpark, na své si přijdou pokročilí i začátečníci

Příznivci snowboardingu a freestylového lyžování si o tomto víkendu mohou na šumavském Špičáku poprvé vyzkoušet nový moderní snowpark. Je umístěný na sjezdovce Lubák a nechybí u něj ani lyžařský vlek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nástupní stanice ve Skiareálu Špičák

Nástupní stanice ve Skiareálu Špičák | Foto: Skiareál Špičák

Snowpark byl na Špičáku k dispozici i v minulých letech, ale vlek u něj chyběl. Provozovatelé proto pro něj vyčlenili sjezdovku Lubák.

„Tím, že jsme získali nový kopec pro děti, tak jsme snowpark mohli dát na sjezdovku Lubák, která si o to přímo říká. Je možné ji oddělit od ostatních sjezdovek, má vlek, je tam osvětlení a pro tento druh lyžování je absolutně vhodná,“ vysvětluje jeden ze spolumajitelů skiareálu Špičák Vladimír Kasík.

A jak za provozovatele potvrzuje Martin Matouš, na své si tu přijdou jak experti, tak i méně zdatní jezdci včetně dětí.

„Určitě to není místo, které by mělo evokovat nějaké nebezpečí nebo něco, kam běžný návštěvník nemá jezdit. Naopak my se snažíme tohle klišé lámat. Snowpark je nastavený pro širokou veřejnost, je rozdělený do dvou sekcí - jedna je začátečnická a druhá jsou středně pokročilí, čemuž odpovídá i délka skoků a náročnost překážek,“ popisuje Matouš.

Martina Klímová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme