Kateřina Novotná jede na čtvrté OH. Trénuje s kolegou Loudínem

Část české výpravy už se na olympijské hry chystá přímo v Soči. Některé sportovce ale ještě můžete zastihnout doma. Na zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou trénují rychlobruslaři na krátké dráze Vojtěch Loudína a Kateřina Novotná. Ta pojede už na své čtvrté olympijské hry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Novotná

Kateřina Novotná | Zdroj: ČTK

„Začínám si to uvědomovat a také si toho začínám pořád víc vážit,“ říká Kateřina Novotná. „Je to třešnička na dortu, že ty čtyři roky stály za to a že na to pořád mám,“ těší nejlepší českou rychlobruslařku na krátké dráze.

Poprvé bruslařka startovala jako sedmnáctiletá v Salt lake city. Sama na sobě cítí změnu. „Sedmnáctiletý člověk vnímá trošku jinak, než devětadvacetiletý. Začínám si víc vážit těch věcí a uvědomuju si výjimečnost, že jedu na čtvrté hry,“ ví Kateřina Novotná.

Přehrát

00:00 / 00:00

České olympioniky v shotrtracku navštívil při tréninku Pavel Petr

Ambice má ale stejné, jako před dvanácti lety. „Jedu tam s tím, s čím na první olympijské hry. Tehdy jsem nevěděla, co mám čekat. Teď jedu překvapit.“ Své umístění nechce Novotná odhadovat. Cítí ale, že její forma se každým dnem zlepšuje a bude gradovat v Soči.

Mužský zástupce v shorttracku, Vojtěch Loudín, už ladí formu před odletem. „Tréninková jednotka je intenzivní, ale kratší. Jezdím ale v rychlejším tempu,“ vidí pokrok rychlobruslař.

Nervozitu z blížících se her necítí. „Pořád si to neuvědomuju a nechávám to běžet. Asi to před závod, možná si to uvědomím, až budu sedět v tom speciálu,“ očekává Loudín, který se do Ruska vydá 4. února.

Vojtěch Loudín bude trénovat i po příletu do Soči. „Je rozdíl mezi ledem v Benátkách a na mistrovství Evropy. Ten led není tak rychlý. O dost líp se mi trénovalo a doufám, že v Soči bude ještě pár dní solidního tréninku na dobrým ledě,“ těší se třiadvacetiletý rychlobruslař.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme