Čeští biatlonisté o svých šancích před sobotním sprintem moc nemluví

V sobotu může být velký den českého biatlonu. Ten stále čeká na svou první olympijskou medaili a odpoledne bude mít první šanci ji získat na Hrách v Soči. V půl čtvrté začne mužský sprint se čtyřnásobným českým zastoupením.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec při tréninku na olympijské trati v Krasné Poljaně

Ondřej Moravec při tréninku na olympijské trati v Krasné Poljaně | Zdroj: ČTK

"Nálada v týmu je stejná jako před jinými závody. Všichni jsou relativně v pohodě a žádná větší nervozita vůbec není," hodnotí Tomáš Krupčík, nejmladší i nejméně zkušený z českých závodníků. Od něj se příliš nečeká.

Více si fanoušci slibují od Jaroslava Soukupa s Michalem Šlesingrem a útočit na medaili by měl hlavně Ondřej Moravec. Zvyšovat na sebe tlak tím, že o tom bude nahlas mluvit, ale nechce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté o svých šancích před sobotním sprintem mužů mlčí

"Myslím, že každé umístění do desátého místa je výborné," nenechává se Ondřej Moravec zatáhnout do medailových prognóz.

České reprezentanty už otázky na cenné kovy unavují, nebaví a snaží se jim vyhýbat. Český trenér slovinských závodníků Tomáš Kos je na otázku ohledně zisku historicky prvního cenného kovu sdílnější.

"Co můžu pozorovat, tak český tým je připravený dobře. Mají kandidáty na medaili. Jestli se to ale povede, nebo ne, to je otázka, z každého státu jsou totiž minimálně dva medailoví kandidáti. V biatlonu je těžké tipovat, šance na solidní nebo výborný výsledek jsou ale veliké," míní Tomáš Kos.

Sprint mužů startuje v 15 hodin a 30 minut a o jeho průběhu se z vysílání Radiožurnálu přímo z místa závodu samozřejmě dozvíte.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme